Feltöltve:

Vaníliás-mákos keksztorta

310
Könnyű
4 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

A mandulás omlós tésztához

Liszt250 gramm
Rama Vajas Íz150 gramm
porcukor80 gramm
mandulaliszt30 gramm
tojás (M)1 darab
2,5 gramm
szemes mák (opcionális)1 evőkanál

A krémhez

mascarpone150 gramm
habtejszín150 milliliter
porcukor50 gramm
vaníliarúd kikapart belseje1 darab
szemes mák10 gramm

A díszítéshez

ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk 
friss gyümölcsök (eper, málna, áfonya)100 gramm

Desszertek: Vaníliás-mákos keksztorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A puha Rama Vajas Ízt a porcukorral, mandulaliszttel és sóval (és ha szeretnénk, a mákkal) keverjük krémesre.
Lassanként dolgozzuk bele a lisztet is, épp csak amíg teljesen elkeveredik. Fóliába csomagolva 3-4 órára tegyük hűtőbe.

2

A pihentetés után sütőpapíron nyújtsuk ki kb 2-3mm vékonyra, vágjunk ki belőle 3db 20cm-és átmérőjű egyforma kört.
Majd ezeknek a közepéből vágjunk ki egy kisebb méretű kört (Így lyukas lesz a tészta közepe).

3

Távolítsuk el a felesleges tésztát(ezt csomagoljuk vissza fóliába és tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba), majd a kivágott, középen lyukas formákat sütőpapírral együtt húzzuk át egy tálcára, és tegyük fagyasztóba fél órára.

4

Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, légkeveréssel.
Ebben süssük meg a fagyasztóból elővett tésztaköröket kb 15 perc alatt, amíg a szélük világosbarna lesz.

5

A krémhez a mákot egy száraz serpenyőben közepes fokozaton pirítsuk meg pár perc alatt, amíg pirult illata lesz. Tegyük félre hűlni.

6

A szobahőmérsékletű mascarponét keverjük simára egy vaníliarúd kikapart magjával, porcukorral, majd a hideg habtejszínnel amíg kemény, habos állagú nem lesz.
Osszuk kétfelé az elkészült krémet, és az egyikbe keverjük bele a pirított és kihűlt mákot.
Töltsük egy-egy habzsákba a kétféle krémet.

7

A kihűlt, omlós tésztalap egyikét tegyük tányérra.
Nyomjunk rá habzsákból gömböket a kétféle krémből vegyesen, majd helyezzük rá a második lapot. Erre óvatosan nyomjunk ugyanannyi krémet, mint az elsőre. Tegyük rá a harmadik lapot, és erre is nyomjuk a maradék krémet.

8

A tortánkat díszítsük kedvünk szerint habcsókokkal, gyümölcsökkel, ehető virágokkal.

Tálalásig tegyük hűtőbe 2-3 órára.

9

TIPP:
- a keksztortánk formája lehet tetszőleges: szív, négyzet, téglalap, vagy más egyedi forma. Használjunk papírsablont, melyet előre elkészíthetünk.
- a tésztából valószínűleg maradni fog. Ez hűtőben 3-4 napig, fagyasztóban 1-2 hétig is eláll.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem