Vaníliás-mandulás szelet
Hozzávalók
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 5 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
tejföl | 1 dl |
Vaníliás krém
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
vaníliás puding | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
vanília aroma | 1 csepp |
Mandulás krém
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
liszt | 5 evőkanál | |
mandulaaroma | 0.5 pohár | |
zöld ételfesték | 2 csepp | |
porcukor | 25 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm |
Tetejére
főzőcsoki | 1 tábla |
---|
Desszertek: Vaníliás-mandulás szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk. Egyenként, lapokban, előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Elkészítjük a krémet: a pudingot a tejjel, a vaníliás cukorral és az aromával sűrű masszává főzzük, majd hűlni hagyjuk. A másik krémhez a tejet, a lisztet, az aromát és az ételfestéket sűrűre főzzük, majd ezt is hagyjuk hűlni. A porcukrot a Ramával habosra keverjük és kettévesszük. Egyiket összekeverjük a vaníliás masszával, a másikat pedig a mandulás masszával. Megtöltjük a lapokat a krémmel, alulra a sárga krém, utána lap és a mandulás krém. A tetejére megint lap. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, majd leöntjük a sütit. Egy napra hűtőbe rakjuk.