Feltöltve:

Vaníliás-mandulás szelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor25 dekagramm
kakaó5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojássárgája2 darab
szódabikarbóna1 teáskanál
tejföl1 dl

Vaníliás krém

tej0.5 liter
vaníliás puding1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
vanília aroma1 csepp

Mandulás krém

tej0.5 liter
liszt5 evőkanál
mandulaaroma0.5 pohár
zöld ételfesték2 csepp
porcukor25 dekagramm
Ráma30 dekagramm

Tetejére

főzőcsoki1 tábla

Desszertek: Vaníliás-mandulás szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk. Egyenként, lapokban, előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Elkészítjük a krémet: a pudingot a tejjel, a vaníliás cukorral és az aromával sűrű masszává főzzük, majd hűlni hagyjuk. A másik krémhez a tejet, a lisztet, az aromát és az ételfestéket sűrűre főzzük, majd ezt is hagyjuk hűlni. A porcukrot a Ramával habosra keverjük és kettévesszük. Egyiket összekeverjük a vaníliás masszával, a másikat pedig a mandulás masszával. Megtöltjük a lapokat a krémmel, alulra a sárga krém, utána lap és a mandulás krém. A tetejére megint lap. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, majd leöntjük a sütit. Egy napra hűtőbe rakjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem