Feltöltve:

Vaníliás mazsolás csiga

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 18 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tej3 dl
liszt60 dekagramm
mazsola20 dekagramm
porcukor6 dekagramm
élesztő2 dekagramm
nyers tojássárga3 darab
2,8 % -os tej6 dl
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
asztali só1 csipetnyi
langyos tej3 dl
főzés nélküli vaníliás krémpor2 csomag

Desszertek: Vaníliás mazsolás csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához az összes lisztet egy nagy tálba szitáljuk.

2. lépés

Az élesztőt egy kis tálban szétmorzsoljuk és 0,5 dl langyos tejben feloldjuk.

3. lépés

A lisztből kiveszünk egy maroknyit és az élesztős tejbe keverjük, amiből galuska állagú kovászt készítünk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét, langyos helyre tesszük és kelesztjük.

4. lépés

A maradék liszt közepébe lyukat készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk belőle.

5. lépés

Meleg helyre tesszük és egy konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük.

6. lépés

Miután megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és egy 60x40cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.

7. lépés

A töltelékhez kézi habverővel összekeverjük a 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémport és a 6 dl hideg tejet.

8. lépés

Ahogy elkezd kicsit sűrűsödni, azonnal a kinyújtott tésztára kenjük, majd megszórjuk a 20 dkg megmosott és lecsepegtetett mazsolával.

9. lépés

Feltekerjük a tésztát és langyos vízbe mártott késsel 3,5cm-es darabokra vágjuk, (kb. 18 db-ot kell kapnunk).

10. lépés

Az olvasztott Ramával kikenünk egy magas (5-6 cm-es) tepsit. A felszeletelt tekercseket élükre állítjuk, majd lazán egymás mellé helyezzük őket a tepsibe úgy, hogy az érintkező felületüket megkenjük az olvasztott Ramával. A maradék olvasztott Ramát a csigák tetejére kenjünk.

11. lépés

Rövid ideig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

12. lépés

Az öntethez kézi habverővel összekeverjük a hozzávalókat, és miután langyosra hűlt a süteményünk, a csigákat egymástól óvatosan szétválasztva, az öntettel tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 170"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem