Vaníliás mazsolás csiga
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
liszt | 60 dekagramm | |
mazsola | 20 dekagramm | |
porcukor | 6 dekagramm | |
élesztő | 2 dekagramm | |
nyers tojássárga | 3 darab | |
2,8 % -os tej | 6 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
asztali só | 1 csipetnyi | |
langyos tej | 3 dl | |
főzés nélküli vaníliás krémpor | 2 csomag |
Desszertek: Vaníliás mazsolás csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához az összes lisztet egy nagy tálba szitáljuk.
Az élesztőt egy kis tálban szétmorzsoljuk és 0,5 dl langyos tejben feloldjuk.
A lisztből kiveszünk egy maroknyit és az élesztős tejbe keverjük, amiből galuska állagú kovászt készítünk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét, langyos helyre tesszük és kelesztjük.
A maradék liszt közepébe lyukat készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk belőle.
Meleg helyre tesszük és egy konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és egy 60x40cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.
A töltelékhez kézi habverővel összekeverjük a 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémport és a 6 dl hideg tejet.
Ahogy elkezd kicsit sűrűsödni, azonnal a kinyújtott tésztára kenjük, majd megszórjuk a 20 dkg megmosott és lecsepegtetett mazsolával.
Feltekerjük a tésztát és langyos vízbe mártott késsel 3,5cm-es darabokra vágjuk, (kb. 18 db-ot kell kapnunk).
Az olvasztott Ramával kikenünk egy magas (5-6 cm-es) tepsit. A felszeletelt tekercseket élükre állítjuk, majd lazán egymás mellé helyezzük őket a tepsibe úgy, hogy az érintkező felületüket megkenjük az olvasztott Ramával. A maradék olvasztott Ramát a csigák tetejére kenjünk.
Rövid ideig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Az öntethez kézi habverővel összekeverjük a hozzávalókat, és miután langyosra hűlt a süteményünk, a csigákat egymástól óvatosan szétválasztva, az öntettel tálaljuk.