Feltöltve:

Vaniliás, mazsolás csiga

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt37 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája3 darab
cukor2 evőkanál
Ráma13 dekagramm
porcukor13 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tej2.5 dl
méz4 evőkanál

Desszertek: Vaniliás, mazsolás csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd hozzá adjuk a liszthez a tojásokat is és rétestészta keménységű tésztát készítünk.
30 percig pihentetjük.

2

Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A
Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük mint a piskótatekercset és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

3

A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

36"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem