Vaniliás, mazsolás csiga
Hozzávalók
liszt | 37 dekagramm | |
---|---|---|
élesztő | 2 dekagramm | |
tej | 2.5 dl | |
tojássárgája | 3 darab | |
cukor | 2 evőkanál | |
Ráma | 13 dekagramm | |
porcukor | 13 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 2.5 dl | |
méz | 4 evőkanál |
Desszertek: Vaniliás, mazsolás csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd hozzá adjuk a liszthez a tojásokat is és rétestészta keménységű tésztát készítünk.
30 percig pihentetjük.
Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A
Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük mint a piskótatekercset és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.