Vaniliás, mazsolás csiga
Vaniliás, mazsolás csiga
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 37 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • tej - 2.5 dl
  • tojássárgája - 3 darab
  • cukor - 2 evőkanál
  • Ráma - 13 dekagramm
  • porcukor - 13 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • tej - 2.5 dl
  • méz - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd hozzá adjuk a liszthez a tojásokat is és rétestészta keménységű tésztát készítünk. 30 percig pihentetjük.
  2. Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük mint a piskótatekercset és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  3. A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.