Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd hozzá adjuk a liszthez a tojásokat is és rétestészta keménységű tésztát készítünk.
30 percig pihentetjük.
Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A
Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük mint a piskótatekercset és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.