Feltöltve:

Vaníliás mazsolás csiga

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt60 dekagramm
porcukor6 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
tojássárgája3 darab
langyos tej3 dl
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab
1 csapott mokkáskanál

A töltelékhez

főzés nélküli vaníliás krémpor2 csomag
tej6 dl
mazsola20 dekagramm

A csigák közé

olvasztott Rama10 dekagramm

Az öntethez

főzés nélküli vaníliás krémpor1 csomag

Desszertek: Vaníliás mazsolás csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az összes lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt egy kis tálban szétmorzsoljuk és 0,5 dl langyos tejben feloldjuk. A lisztből kiveszünk egy maroknyit és az élesztős tejbe keverjük, amiből galuska állagú kovászt készítünk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét. Langyos helyre tesszük, kelesztjük. A maradék liszt közepébe lyukat készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyre tesszük és egy konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és egy 60x40cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle. A töltelékhez kézi habverővel összekeverjük a 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémport és a 6 dl hideg tejet. Ahogy elkezd kicsit sűrűsödni, azonnal a kinyújtott tésztára kenjük, majd megszórjuk a 20 dkg megmosott és lecsepegtetett mazsolával. Feltekerjük a tésztát és langyos vízbe mártott késsel 3,5cm-es darabokra vágjuk (kb. 18 db-ot kell kapnunk). Az olvasztott Ramával kikenünk egy magas (5-6 cm-es) tepsit. A felszeletelt tekercseket élükre állítjuk, majd lazán egymás mellé helyezzük őket a tepsibe úgy, hogy az érintkező felületüket megkenjük az olvasztott Ramával. A maradék olvasztott Ramát a csigák tetejére kenjünk. Rövid ideig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Az öntethez kézi habverővel összekeverjük a hozzávalókat és miután langyosra hűlt a süteményünk, a csigákat egymástól óvatosan szétválasztva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem