Vaníliás mazsolás csiga
Vaníliás mazsolás csiga
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • porcukor - 6 dekagramm
    • puha Rama - 10 dekagramm
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • langyos tej - 3 dl
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab
    • só - 1 csapott mokkáskanál

    A töltelékhez

    • főzés nélküli vaníliás krémpor - 2 csomag
    • tej - 6 dl
    • mazsola - 20 dekagramm

    A csigák közé

    • olvasztott Rama - 10 dekagramm

    Az öntethez

    • főzés nélküli vaníliás krémpor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. Az összes lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt egy kis tálban szétmorzsoljuk és 0,5 dl langyos tejben feloldjuk. A lisztből kiveszünk egy maroknyit és az élesztős tejbe keverjük, amiből galuska állagú kovászt készítünk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét. Langyos helyre tesszük, kelesztjük. A maradék liszt közepébe lyukat készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyre tesszük és egy konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és egy 60x40cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle. A töltelékhez kézi habverővel összekeverjük a 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémport és a 6 dl hideg tejet. Ahogy elkezd kicsit sűrűsödni, azonnal a kinyújtott tésztára kenjük, majd megszórjuk a 20 dkg megmosott és lecsepegtetett mazsolával. Feltekerjük a tésztát és langyos vízbe mártott késsel 3,5cm-es darabokra vágjuk (kb. 18 db-ot kell kapnunk). Az olvasztott Ramával kikenünk egy magas (5-6 cm-es) tepsit. A felszeletelt tekercseket élükre állítjuk, majd lazán egymás mellé helyezzük őket a tepsibe úgy, hogy az érintkező felületüket megkenjük az olvasztott Ramával. A maradék olvasztott Ramát a csigák tetejére kenjünk. Rövid ideig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Az öntethez kézi habverővel összekeverjük a hozzávalókat és miután langyosra hűlt a süteményünk, a csigákat egymástól óvatosan szétválasztva tálaljuk.