Vaníliás-meggyes piskótatekercs
Vaníliás-meggyes piskótatekercs
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 3 darab
    • liszt - 4 evőkanál
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • cukor - 4 evőkanál
    • forró víz - 4 evőkanál

    A töltelékhez

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • meggy - 0.5 pohár

    Elkészítés:

    1. Piskótához a tojások sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk apránként a forró vizet, aztán az átszitált sütőporos lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. Sütőpapiros sütőlemezre öntjük, szépen elegyengetjük, és 180 fokos sütőben, 10-15 percig sütjük. Figyelem: sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta.
    2. Az asztalra kiterítünk egy tiszta konyharuhát, és ahogy megsült a piskóta, fejjel lefelé kiborítjuk a konyharuhára. Óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A konyharuha segítségével gyorsan feltekerjük a piskótánkat, és kb. 5 másodpercig hagyjuk pihenni, aztán kitekerjük, majd ismét feltekerjük... ezt a folyamatot megismételhetjük. Azért fontos ezt megcsinálni, mert a kihűlt piskótalap eltörik, ha megpróbáljuk feltekerni.
    3. A vaníliás pudingot a szokásos módon megfőzzük 4 dl tejben, cukorral. A meggyet lecsöpögtetjük, a levébe megfőzzük a másik pudingport. Ezt nem kell olyan sűrűre, 5-6 dl lé legyen összesen, pótolni lehet vízzel, ha nincs annyi meggylé, ha besűrűsödött, hozzáadjuk a meggyet.
    4. A piskótánkat megkenjük a vaníliás pudinggal, majd rákenjük a meggyes réteget. Szorosan feltekerjük, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Szeletelve tálaljuk.