Vaníliás-meggyes pite
Vaníliás-meggyes pite
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • leveles tészta - 500 gramm
  • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
  • tej - 4 dl
  • kristálycukor - 6 evőkanál
  • meggybefőtt - 1 pohár
  • tojás - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az egyik vaníliás pudingport 3-4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük.
  2. Lecsöpögtetjük a meggybefőttet és a befőtt levét a másik vaníliás pudingporral, valamint a 3 evőkanál cukorral szintén felfőzzük. Ekkor egy kissé zselés, ámde folyós masszát kapunk.
  3. A kiengedett leveles tészta 2/3-át kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt piteformát kibélelünk vele.
  4. A vaníliás pudingot rákanalazzuk és elsimítjuk a tésztán. A meggyes krémet pedig a vaníliás pudingra rétegezzük.
  5. A maradék tésztát kisujjnyi csíkokra vágjuk és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Minden rácsba meggyszemet teszünk
  6. A tetejét egy felvert tojással lekenjük, 180 fokon 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütjük.