Vaníliás, mézes szelet
Hozzávalók
A tetejére
porcukor | 1 darab |
---|
A tésztához
finomliszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
méz | 2 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál |
A krémhez
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
---|---|---|
tej | 6 dl | |
tejföl | 2 dl | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál |
Desszertek: Vaníliás, mézes szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához gőz felett megolvasztom a Ramát, majd hozzákeverem a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat is. Addig kevergetem, amíg egyneművé nem válik. Végül hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet is és alaposan összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom és egy órára a hűtőbe teszem.
Amíg hűl, elkészítem a krémet. A pudingporokat 1-2 evőkanál tejjel simára keverem, majd a maradék tejjel sűrűre főzöm. A Ramát kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a fahéjjal együtt a teljesen kihűlt pudinghoz keverem. Ha túl sűrű lenne a krém, tejföllel lazíthatjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztom és egyenként vékony lapokat nyújtok belőle és villával megszurkálom, hogy ne hólyagosodjon fel sütés közben. Lisztezett, Ramával megkent tepsi hátulján 170 fokon, kb. 8-10 perc alatt készre sütöm.
A lapokat megtöltöm a krémmel és egy éjszakát állni hagyom. Másnapra megpuhul és szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálalom.