Vaníliás muffin
Vaníliás muffin
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • cukor - 10 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • baracklekvár - 2 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    krem

    • mascarpone - 250 gramm
    • vanília kikapart belseje - 0.5 rúd
    • porcukor - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A cukrot a tojásokkal és a Ramával habosra keverjük.
    2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd a tojásos keverékhez adjuk. A baracklekvárral lazítjuk a tésztát és muffin papírral bélelt sütőformába rakjuk.
    3. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
    4. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével és a cukorral. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokra nyomjuk, majd a színes cukorkákkal díszítjük.