Vaníliás, pudingos csiga
Hozzávalók
Tészta
finomliszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 8 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 1 darab | |
tej | 4 dl | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
olaj, vagy Rama | 2 evőkanál |
krem
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
---|---|---|
tej | 6 dl | |
cukor | 4 pohár |
Desszertek: Vaníliás, pudingos csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és a felfutott élesztővel begyúrjuk.
2
Ezután kb. 30 percig kelesztjük, letakarva, meleg helyen a duplájára, majd lisztezett nyújtódeszkán, 3 mm vastagra kinyújtjuk.
3
Közben megfőzzük a pudingot. Ha langyosra hűlt, rákenjük a tésztára és szórhatunk még rá egy kis mazsolát is, majd feltekerjük és felvágjuk.
4
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A tetejére még kenhetünk egy kis cukros tojássárgát, hogy szép színe legyen, végül előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.