Vaníliás pudingos csiga és kakaós kalács egy tésztából
Desszertek: Vaníliás pudingos csiga és kakaós kalács egy tésztából a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ez egy nagy mennyiségű tészta, kb 1 kg lisztből készül.
Tehát a tésztát ketté vesszük, 30x30 cm-es alakzatra nyújtjuk, a kihűlt pudinggal megkenjük és feltekerjük. A feltekert tésztát először középen kettévágjuk, majd felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük és tojással lekenjük. Nem kelesztjük újra.
Begyújtjuk a sütőt és máris betesszük. Ahogy a sütő melegszik, a tészta is kel. 12 db izmos csiga lett belőle.
A másik fele tésztával is így járunk el. Ha több óriás csigát akarunk, akkor a töltelék mennyiségét növeljük. A másik fele tésztát is kinyújtjuk mint a csigáét, olajjal lekenjük és cukros, vaníliás-cukros kakaóval bőven megszórjuk, majd feltekerjük.
Két őzgerincet kikenünk Ramával, a tésztát kettévágjuk, majd az őzgerinc formába tesszük és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a formát kitölti. Felvert tojással lekenjük és sütjük.