Vaníliás, pudingos kókuszos torta
Desszertek: Vaníliás, pudingos kókuszos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótát 10 tojásból, 10 evőkanál cukorból és 10 evőkanál lisztből elkészítjük, majd kerek tortaformában megsütjük. Amíg hűl elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon elkészítjük és teljesen kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingból és a tejszínből is félreteszünk kb. 2-2 evőkanálnyit a díszítéshez. Ezután a két krémet alaposan összeforgatjuk. A piskótát három részre vágjuk és úgy töltjük meg a lapokat, hogy a piskótalapra rakunk krémet, erre az olvasztott csokiból locsolunk, majd megvárjuk, hogy kicsit megdermedjen, mert másképpen beissza a piskóta. Ezt még egyszer megismételjük, végül a hagyományos módon díszíthetjük a tortánkat. A színezett kókuszt elkészíthetjük otthon is. Egy kevés kókuszreszeléket összekeverünk némi ételfestékkel. Az egészet jól lehűtjük és forró késsel szeleteljük.