Feltöltve:

Vaníliás rebarbaratorta

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt15 dekagramm
darált dió5 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
vaj8 dekagramm
tojássárgája1 darab

Töltelékhez

tisztított, szeletelt rebarbara1 kilogramm
cukor12.5 dekagramm
víz1 kevés
zselatin2 dekagramm

Pudinghoz

vaníliás pudingpor1 csomag
tej5 dl
cukor5 dekagramm
Ráma4 dekagramm

Díszítéshez

mandulaforgács10 dekagramm

Desszertek: Vaníliás rebarbaratorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk Ramával. A tésztát belenyomkodjuk az aljába úgy, hogy 2 cm magas peremet is kialakítunk. 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kihűtjük.

2

A rebarbarát cukorral kevés vízben puhára főzzük. A zselatint a rebarbarához keverjük és még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük a tölteléket.

3

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék Ramát és hagyjuk kihűlni.

4

A tortalapra rásimítjuk a rebarbarát, erre a pudingot, majd megszórjuk mandulaforgáccsal. Rövid időre visszatesszük a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon. Hidegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem