Vaníliás rebarbaratorta
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 15 dekagramm | |
---|---|---|
darált dió | 5 dekagramm | |
cukor | 7.5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
vaj | 8 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab |
Töltelékhez
tisztított, szeletelt rebarbara | 1 kilogramm | |
---|---|---|
cukor | 12.5 dekagramm | |
víz | 1 kevés | |
zselatin | 2 dekagramm |
Pudinghoz
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
cukor | 5 dekagramm | |
Ráma | 4 dekagramm |
Díszítéshez
mandulaforgács | 10 dekagramm |
---|
Desszertek: Vaníliás rebarbaratorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk Ramával. A tésztát belenyomkodjuk az aljába úgy, hogy 2 cm magas peremet is kialakítunk. 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
A rebarbarát cukorral kevés vízben puhára főzzük. A zselatint a rebarbarához keverjük és még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük a tölteléket.
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék Ramát és hagyjuk kihűlni.
A tortalapra rásimítjuk a rebarbarát, erre a pudingot, majd megszórjuk mandulaforgáccsal. Rövid időre visszatesszük a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon. Hidegen tálaljuk.