Vaníliás roló
Hozzávalók
Töltelék
Ráma | 25 dekagramm |
---|---|
vanília ízű pudingpor | 1 csomag |
cukor | 2 evőkanál |
tej | 3 dl |
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Rolók
fagyasztott, leveles tészta | 50 dekagramm |
---|---|
tojássárgája | 1 darab |
tej | 2 evőkanál |
cukor | 3 evőkanál |
Desszertek: Vaníliás roló a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A mélyhűtött tésztát felengedjük, lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. Derelyevágóval, vagy késsel 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk.
A csíkokat feltekerjük süthető rudakra spirál alakban úgy, hogy a szélek fedjék egymást.
A tojássárgát a tejjel simára keverjük, a tésztacsíkokat egyenletesen lekenjük, kristálycukorral megszórjuk, majd sütőpapíros tepsibe fektetjük a rudakat úgy, hogy a tésztavég alul legyen. Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
A kisült tésztát még melegen levesszük a rúdról és tálra tesszük hűlni.
A krémhez a pudingport simára keverjük a kristálycukorral, felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Amint kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert Ramát.
A rudakat habzsák segítségével megtöltjük, tetejüket porcukorral meghintjük.