Feltöltve:

Vargabéles

access_alarm 70
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

szélesmetélt100 gramm
1 teáskanál
félzsíros túró400 gramm
tejföl 20%-os30 gramm
Rama Vajas Íz30 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
kristálycukor60 gramm
tojás2 darab
citrom reszelt héja1 darab
mazsola ízlés szereint darab
réteslap1 csomag
Rama Vajas Íz20 gramm
porcukor a szóráshoz darab

Sütéshez

Sütési idő 60 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája 20x25cm szögletes sütőforma

Elkészítés

1. lépés

Tegyünk fel egy lábasba vizet forralni, adjunk hozzá egy teáskanál sót is. Ebben főzzük ki a szélesmetéltet 4-5 perc alatt.

2. lépés

Miközben a tészta fő, melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. A tojásokat válasszuk szét. A 30g Rama Vajas Ízt olvasszuk fel. Ha szeretjük, akkor a mazsolát áztassuk be forró vízbe.

3. lépés

A túrót törjük át egy nagyobb tálban krumplinyomóval vagy villával. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, 30g cukrot, 1 csomag vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját, illetve az olvasztott Rama Vajast. (ha szeretjük, adjuk hozzá a beáztatott mazsolát is.) Keverjük jól el.

4. lépés

A kifőtt tésztát csepegtessük le és keverjük bele a túrós masszába.

5. lépés

A tojások fehérjét verjük fel a maradék 30g cukorral, és óvatosan forgassuk bele a túrós-tésztás keverékbe.

6. lépés

Olvasszuk fel a 20g Rama Vajas Ízt. A sütőtálat kenjük ki olvasztott Rama Vajas Ízzel, majd béleljük ki a réteslapok felével. Mindegyik lapot kenjük meg olvasztott margarinnal. Ezután öntsük bele a túrós tölteléket. Majd fedjük be a maradék réteslapokkal, egyesével, és megkenve mindegyiket olvasztott margarinnal. Süssük előmelegített sütőben 45-50 percig.

7. lépés

Kockára vágva, porcukorral bőségesen megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem