Vargabéles
Hozzávalók
szélesmetélt | 100 gramm | |
---|---|---|
só | 1 teáskanál | |
félzsíros túró | 400 gramm | |
tejföl 20%-os | 30 gramm | |
Rama Vajas Íz | 30 gramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
kristálycukor | 60 gramm | |
tojás | 2 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
mazsola ízlés szereint | darab | |
réteslap | 1 csomag | |
Rama Vajas Íz | 20 gramm | |
porcukor a szóráshoz | darab |
Sütéshez
Sütési idő | 60 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 170 ° |
Edény, sütő formája | 20x25cm szögletes sütőforma |
Desszertek: Vargabéles a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Tegyünk fel egy lábasba vizet forralni, adjunk hozzá egy teáskanál sót is. Ebben főzzük ki a szélesmetéltet 4-5 perc alatt.
Miközben a tészta fő, melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. A tojásokat válasszuk szét. A 30g Rama Vajas Ízt olvasszuk fel. Ha szeretjük, akkor a mazsolát áztassuk be forró vízbe.
A túrót törjük át egy nagyobb tálban krumplinyomóval vagy villával. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, 30g cukrot, 1 csomag vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját, illetve az olvasztott Rama Vajast. (ha szeretjük, adjuk hozzá a beáztatott mazsolát is.) Keverjük jól el.
A kifőtt tésztát csepegtessük le és keverjük bele a túrós masszába.
A tojások fehérjét verjük fel a maradék 30g cukorral, és óvatosan forgassuk bele a túrós-tésztás keverékbe.
Olvasszuk fel a 20g Rama Vajas Ízt. A sütőtálat kenjük ki olvasztott Rama Vajas Ízzel, majd béleljük ki a réteslapok felével. Mindegyik lapot kenjük meg olvasztott margarinnal. Ezután öntsük bele a túrós tölteléket. Majd fedjük be a maradék réteslapokkal, egyesével, és megkenve mindegyiket olvasztott margarinnal. Süssük előmelegített sütőben 45-50 percig.
Kockára vágva, porcukorral bőségesen megszórva tálaljuk.