Vargabéles
Vargabéles
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • szélesmetélt - 100 gramm
  • só - 1 teáskanál
  • félzsíros túró - 400 gramm
  • tejföl 20%-os - 30 gramm
  • Rama Vajas Íz - 30 gramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • kristálycukor - 60 gramm
  • tojás - 2 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • mazsola ízlés szereint - darab
  • réteslap - 1 csomag
  • Rama Vajas Íz - 20 gramm
  • porcukor a szóráshoz - darab

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel egy lábasba vizet forralni, adjunk hozzá egy teáskanál sót is. Ebben főzzük ki a szélesmetéltet 4-5 perc alatt.
  2. Miközben a tészta fő, melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. A tojásokat válasszuk szét. A 30g Rama Vajas Ízt olvasszuk fel. Ha szeretjük, akkor a mazsolát áztassuk be forró vízbe.
  3. A túrót törjük át egy nagyobb tálban krumplinyomóval vagy villával. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, 30g cukrot, 1 csomag vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját, illetve az olvasztott Rama Vajast. (ha szeretjük, adjuk hozzá a beáztatott mazsolát is.) Keverjük jól el.
  4. A kifőtt tésztát csepegtessük le és keverjük bele a túrós masszába.
  5. A tojások fehérjét verjük fel a maradék 30g cukorral, és óvatosan forgassuk bele a túrós-tésztás keverékbe.
  6. Olvasszuk fel a 20g Rama Vajas Ízt. A sütőtálat kenjük ki olvasztott Rama Vajas Ízzel, majd béleljük ki a réteslapok felével. Mindegyik lapot kenjük meg olvasztott margarinnal. Ezután öntsük bele a túrós tölteléket. Majd fedjük be a maradék réteslapokkal, egyesével, és megkenve mindegyiket olvasztott margarinnal. Süssük előmelegített sütőben 45-50 percig.
  7. Kockára vágva, porcukorral bőségesen megszórva tálaljuk.

Sütéshez