Vargabéles
Vargabéles
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • mazsola - 2 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • 12%-os tejföl - 2 dl
  • félzsíros túró - 25 dekagramm
  • nyers tojás - 2 darab
  • porcukor - 10 dekagramm
  • réteslap - 1 csomag
  • cérnatészta - 10 dekagramm
  • apróra darabolva fehér csokoládé

Elkészítés:

  1. A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük, átöblítjük és jól lecsepegtetjük.
  2. A túrót szitán áttörjük, elkeverjük tejföllel, RAMA Margarin kétharmadával, tojássárgájával, porcukorral, reszelt citromhéjjal és az előzőleg beáztatott mazsolával.
  3. Hozzáadjuk a kifőtt cérnametéltet és a tojásfehérjéből keményre felvert habot.
  4. A tepsit kikenjük a maradék margarinnal és kibéleljük a réteslappal.
  5. Beleöntjük a túrós-tésztás tölteléket, befedjük réteslappal és 160-170 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.