Feltöltve:

Vasutas szelet

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

csokoládédara
savanykás alma
édesítőpor (olyan az állaga, mint a porcukornak)
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk

A díszítéshez

reszelt tejcsokoládé6 dekagramm

A tepsi kikenéséhez

Rama sütőmargarin2 dekagramm

A tésztához

keserű kakaópor2 evőkanál
finomliszt (a fele Graham-liszt vagy tönkölyliszt is lehet)30 dekagramm
tej2 dl
sütőpor1 csomag
kristálycukor20 dekagramm
tojássárgája4 darab
Rama sütőmargarin10 dekagramm

A habhoz

kristálycukor30 dekagramm
citromlé1 evőkanál
tojásfehérje4 darab

A lekenéshez

sárgabaracklekvár8 evőkanál

Desszertek: Vasutas szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a cukorral, 4-5 perc alatt fehéredésig habosra keverjük. A puha margarinnal tovább dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összeforgatott lisztet. A masszát kettéosztjuk, egyik felét a kakaóval sötétre színezzük. Egy kb. 30x25 centis peremes tepsit margarinnal kikenünk, majd a kétszínű tésztát evőkanállal, felváltva (egy sárga, egy kakaós) beleszaggatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, a sütőt a legkisebb lángra (50-60 °C) állítjuk. A tészta tetejét a lekvárral egyenletesen megkenjük. A tojásfehérjét a kisebb lábasba (habüstbe) tesszük, kemény habbá verjük, a citromlevet és a cukrot két-három részletben hozzáadjuk, pár percig tovább verjük. Egy nagyobb lábasba annyi vizet töltünk, hogy amikor a kicsit belerakjuk, annak kb. a feléig érjen, és együtt a tűzre tesszük. 2-3 percenként habverővel verünk rajta egy kicsit. Fontos, az alsó lábasban a víz éppen csak gyöngyözve forrjon. Kb. 25 perc elteltével szinte krémszerűen sűrű massza lesz belőle. Ezt a habot a már lekvárral megkent tésztára simítjuk, a már éppen csak meleg (50-60 °C-os) sütőbe toljuk, ahol a habot kb. 50 percen át szárítjuk. Ha kihűlt, forróvízes késsel fölszeleteljük, reszelt csokoládéval díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 25"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem