Vattacukor
Hozzávalók
krem
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
rum | 1 evőkanál |
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
puncspudingpor | 4 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Tetejére
tejszín | 2.5 dl | |
---|---|---|
színes cukordara | 1 kevés |
Desszertek: Vattacukor a sok
Elkészítés
1
A tojások fehérjéjét gőz fölött habosra verem, lassan hozzáadom a cukrot és jó keményre felverem, majd leveszem a gőzről. A tojások sárgájával, a 4 csomag pudingporral és vaníliás cukorral kikeverem. Sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Amikor egy kicsit már hűlt, kettévágom. A krémhez a Ramát a cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, majd megkenem a süti közepét. A tetejére a felvert habtejszínt teszem és rászórom a színes cukordarát.