Vattasütemény
Vattasütemény
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • tojássárgája - 4 darab
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • rum - 0.5 dl

    Tésztához

    • tojás - 6 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • főzős pudingpor (azonos színű, és ízű) - 4 csomag
    • sütőpor - 1 darab

    Máz

    • cukor - 6 dekagramm
    • kakaó - 3 dekagramm
    • Ráma - 6 dekagramm

    Habhoz

    • tojásfehérje - 4 darab
    • porcukor - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojásokat a porcukorral habverővel felverjük, majd belekeverjük a sütőporos pudingport, és sütőpapíros tepsiben kisütjük. A krémhez a tojások sárgáját rummal, porcukorral kikeverjük, majd összedolgozzuk a krémesre kevert Ramával. A kihűlt tésztalapot kettévágjuk, és a rumos krémmel megtöltjük. A habhoz a tojások fehérjéjét a porcukorral gőzön felverjük, és a tészta tetejére kenjük. Amikor kissé megszáradt, a mázhoz szükséges cukrot a kakaóval elkeverjük, kevés vízzel felfőzzük, belekeverjük a Ramát, és a habra öntjük. Másnap szeleteljük, addig behűtjük.