Feltöltve:

Vegán fűszeres almatorta

45
Könnyű
8 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tésztához

szójatej300 milliliter
almaecet2 teáskanál
teljes kiőrlésű liszt350 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
szódabikarbóna1 teáskanál
őrölt fahéj2 teáskanál
szegfűbors0,5 teáskanál
gyömbér0,5 teáskanál
tengeri só0,5 teáskanál
reszelt alma150 gramm
Laktózmentes Rama sütőmargarin120 gramm
barna cukor175 gramm
cukornád-melasz0,5 evőkanál
vanília kivonat2 teáskanál
aprított pekándió65 gramm

A krémhez

porcukor360 gramm
Laktózmentes Rama sütőmargarin115 gramm
juharszirup6 evőkanál

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18cm-es tortaforma (2db)

Alternatív étrend

Laktózmentes

Vegán

Egyéb

Édes

Szülinapokra

Desszertek: Vegán fűszeres almatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.

Egy kisebb edényben keverjük össze a szójatejet és az almaecetet, majd tegyük félre.

2

Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűborsot, a gyömbért és a tengeri sót.

3

Egy harmadik edényben pedig addig keverjük kézi robotgéppel a RAMA Laktózmentest és a barnacukrot, amíg el nem kezd habosodni. Ezután adjuk hozzá a nádcukor-melaszt, a vaníliakivonatot, illetve a szójatej-almaecet keveréket, majd keverjük simára.

4

Ha elkészült, adjuk hozzá a reszelt almát, majd ezzel is keverjük össze. A folyékony masszát fokozatosan adjuk hozzá a nagyobb keverőtálban lévő szilárd összetevőkhöz.

5

A 2 darab tortaformát kenjük ki egy kevés Rama Laktózmentes sütőmargarinnal.

6

Osszuk el egyenlő arányban a tésztát a két tortaformában, majd egyengessük el egészen a tál széléig.

7

A sütő rácsát helyezzük középre, majd süssük a tésztákat 18-20 percig. Ha a fogpiszkálót a tortába szúrva tésztamaradék nélkül ki tudjuk húzni, a tészta elkészült.

8

Ha elkészültek, vegyük ki a tortaformából és hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt feltesszük a cukormázat.

9

A cukormázhoz keverjük botmixerrel csomómentesre a laktózmentes Rama-t, a porcukrot és a juharszirupot habosodásig.

10

Vegyük az egyik tortalapot, és helyezzük a szervírozótálra. Egy spatula segítségével vigyük fel rá a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, majd fedjük be az egész süteményt krémmel.

11

Kézzel finoman nyomkodjuk a krémbe az aprított pekándiót, fedjük be vele teljesen a süteményt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem