Vegán fűszeres almatorta
Hozzávalók
A tésztához
szójatej | 300 milliliter | |
---|---|---|
almaecet | 2 teáskanál | |
teljes kiőrlésű liszt | 350 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj | 2 teáskanál | |
szegfűbors | 0,5 teáskanál | |
gyömbér | 0,5 teáskanál | |
tengeri só | 0,5 teáskanál | |
reszelt alma | 150 gramm | |
Laktózmentes Rama sütőmargarin | 120 gramm | |
barna cukor | 175 gramm | |
cukornád-melasz | 0,5 evőkanál | |
vanília kivonat | 2 teáskanál | |
aprított pekándió | 65 gramm |
A krémhez
porcukor | 360 gramm | |
---|---|---|
Laktózmentes Rama sütőmargarin | 115 gramm | |
juharszirup | 6 evőkanál |
Sütéshez
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 18cm-es tortaforma (2db) |
Desszertek: Vegán fűszeres almatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
Egy kisebb edényben keverjük össze a szójatejet és az almaecetet, majd tegyük félre.
Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűborsot, a gyömbért és a tengeri sót.
Egy harmadik edényben pedig addig keverjük kézi robotgéppel a RAMA Laktózmentest és a barnacukrot, amíg el nem kezd habosodni. Ezután adjuk hozzá a nádcukor-melaszt, a vaníliakivonatot, illetve a szójatej-almaecet keveréket, majd keverjük simára.
Ha elkészült, adjuk hozzá a reszelt almát, majd ezzel is keverjük össze. A folyékony masszát fokozatosan adjuk hozzá a nagyobb keverőtálban lévő szilárd összetevőkhöz.
A 2 darab tortaformát kenjük ki egy kevés Rama Laktózmentes sütőmargarinnal.
Osszuk el egyenlő arányban a tésztát a két tortaformában, majd egyengessük el egészen a tál széléig.
A sütő rácsát helyezzük középre, majd süssük a tésztákat 18-20 percig. Ha a fogpiszkálót a tortába szúrva tésztamaradék nélkül ki tudjuk húzni, a tészta elkészült.
Ha elkészültek, vegyük ki a tortaformából és hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt feltesszük a cukormázat.
A cukormázhoz keverjük botmixerrel csomómentesre a laktózmentes Rama-t, a porcukrot és a juharszirupot habosodásig.
Vegyük az egyik tortalapot, és helyezzük a szervírozótálra. Egy spatula segítségével vigyük fel rá a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, majd fedjük be az egész süteményt krémmel.
Kézzel finoman nyomkodjuk a krémbe az aprított pekándiót, fedjük be vele teljesen a süteményt.