Velence szelet
Hozzávalók
darált, pörkölt mogyoró |
---|
krem
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
porcukor | 25 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
rum | 1 kevés | |
vagdalt meggy | 1 kevés |
Tészta
méz | 2 evőkanál | |
---|---|---|
kakaópor | 2 evőkanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tojás | 1 egész | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
liszt | 35 dekagramm | |
tej | 2 evőkanál |
Tetejére
olaj | 1 evőkanál | |
---|---|---|
tortabevonó | 1 darab |
Desszertek: Velence szelet a sok
Elkészítés
1
A mézet 2 evőkanál kakaóporral, 10 dkg porcukorral, 5 dkg Ramával, a szódabikarbónával és az egész tojással gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet és 1-2 evőkanál tejet. Összegyúrjuk, és közepes méretű tepsi hátulján 3 lapot sütünk rövid ideig, nehogy a méz megégjen. Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt összekeverjük a Ramával, amibe beletesszük a kakaóport, a rumot és a meggyet. Megtöltjük a lapokat és a tetejére csokimázat készítünk.