Feltöltve:

Velence szelet

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

darált, pörkölt mogyoró

krem

tej0.5 liter
liszt4 evőkanál
porcukor25 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
Ráma25 dekagramm
rum1 kevés
vagdalt meggy1 kevés

Tészta

méz2 evőkanál
kakaópor2 evőkanál
porcukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojás1 egész
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt35 dekagramm
tej2 evőkanál

Tetejére

olaj1 evőkanál
tortabevonó1 darab

Desszertek: Velence szelet a sok

Elkészítés

1

A mézet 2 evőkanál kakaóporral, 10 dkg porcukorral, 5 dkg Ramával, a szódabikarbónával és az egész tojással gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet és 1-2 evőkanál tejet. Összegyúrjuk, és közepes méretű tepsi hátulján 3 lapot sütünk rövid ideig, nehogy a méz megégjen. Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt összekeverjük a Ramával, amibe beletesszük a kakaóport, a rumot és a meggyet. Megtöltjük a lapokat és a tetejére csokimázat készítünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem