Vendégváró diós piskóta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
darált dió | 10 dekagramm |
liszt | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 darab |
forróvíz | 3 evőkanál |
olaj | 3 evőkanál |
baracklekvár | 1 adag |
krem
Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
darált keksz | 30 dekagramm |
kávé | 1 dl |
rumaroma | 1 darab |
Tetejére
tejszín (kb) | 2 dl |
---|
Desszertek: Vendégváró diós piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1
A piskótát megsütjük és ha kihűlt, lekvárral megkenjük. A darált kekszet összekeverjük a kávéval és a rumaromával, majd hozzáadjuk a cukros Ramát. A krémmel a piskótát megkenjük, majd kb 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és rásimítjuk a tetejére.