Vendégváró diós piskóta
Vendégváró diós piskóta
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • darált dió - 10 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab
    • forróvíz - 3 evőkanál
    • olaj - 3 evőkanál
    • baracklekvár - 1 adag

    krem

    • Ráma - 20 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • darált keksz - 30 dekagramm
    • kávé - 1 dl
    • rumaroma - 1 darab

    Tetejére

    • tejszín (kb) - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A piskótát megsütjük és ha kihűlt, lekvárral megkenjük. A darált kekszet összekeverjük a kávéval és a rumaromával, majd hozzáadjuk a cukros Ramát. A krémmel a piskótát megkenjük, majd kb 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és rásimítjuk a tetejére.