Vendégváró kifli
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
élesztő | 2.5 dekagramm | |
cukor | 0.5 evőkanál | |
só | 0.5 evőkanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
étolaj | 1 dl | |
tej | 2.5 dl | |
Ráma | 12.5 dekagramm | |
tojás a kenéshez | 1 egész | |
szezámmag, köménymag, reszelt sajt, ízlés szerint a szóráshoz | 1 kevés |
Desszertek: Vendégváró kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojássárgát, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.
Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát és 4 cipót formázunk belőle.
Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.
Egy gáztepsit vastagon kikenünk 12,5 dkg Ramával, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.