Feltöltve:

Vendégváró kifli

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
cukor0.5 evőkanál
0.5 evőkanál
tojássárgája1 darab
étolaj1 dl
tej2.5 dl
Ráma12.5 dekagramm
tojás a kenéshez1 egész
szezámmag, köménymag, reszelt sajt, ízlés szerint a szóráshoz1 kevés

Desszertek: Vendégváró kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojássárgát, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.

2

Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát és 4 cipót formázunk belőle.

3

Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.

4

Egy gáztepsit vastagon kikenünk 12,5 dkg Ramával, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem