Vendégváró szelet
Hozzávalók
A krémhez
tej | 4 dl |
---|---|
liszt | 5 evőkanál |
porcukor | 25 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
A piskótához
tojás | 6 darab |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
kristálycukor | 6 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
A kakaós lapokhoz
liszt | 25 dekagramm |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
porcukor | 5 dekagramm |
tojássárgája | 1 darab |
szalalkáli | 1 dekagramm |
kakaópor | 1 evőkanál |
tej | 1 dl |
Desszertek: Vendégváró szelet a sok
Elkészítés
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és egy kés hegyével egy kicsit szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel. 180 fokon süssük meg, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész. Ha túlsütjük a lapokat, akkor könnyen kiszáradhatnak, majd hagyjuk kihűlni.
A piskótához a 6 tojásfehérjét keményre felverjük és hozzáadjuk a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük, mint a lapokat.
A krémhez a lisztet a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a Ramát a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a citrom levét is. Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük ki a Ramás krémmel.
A sütemény összeállítása: alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd rákenjük a krém másik felét és fedjük be a másik kakaós lappal. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.
Szeletelés előtt minimum egy nappal el kell készíteni, hogy a lapok megpuhulhassanak és szépen lehessen szeletelni.