Vendégváró szelet
Hozzávalók
Krémhez
vaníliás cukor | 1 csomag | |
---|---|---|
babapiskóta | 1 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
liszt | 5 evőkanál | |
tej | 3 dl |
Mázhoz
Ráma | 3 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 2 evőkanál | |
porcukor | 2 evőkanál | |
főzőcsokoládé | 5 dekagramm |
Tésztához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 1 púpos evőkanál | |
tojás | 1 egész | |
szalakáli | 1 teáskanál | |
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm |
Desszertek: Vendégváró szelet a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyenlő részre osszuk. A tepsi hátán sütjük ki és villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.
A tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és a 2 tojássárgát állandóan kevergetve, gőz felett sűrűre főzzük. Kiülésig keverjük. A Ramát
a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémmel összedolgozzuk.
Az egyik sütemény lapot a krém felével megkenjük, majd egy sor babapiskótát teszünk rá, amit rummal meglocsolunk. A krém másik felét is rákenjük és a másik lapot is ráhelyezzük a tetejére.
A főzőcsokoládét 2 evőkanál porcukorral és 2 evőkanál vízzel gőz felett felfőzzük, 3 dkg Ramát keverünk hozzá és a tészta tetejére kenjük. 1-2 nappal a fogyasztás előtt kell elkészíteni, hogy legyen idő visszapuhulnia.