Feltöltve:

Vendégváró szelet

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

vaníliás cukor1 csomag
babapiskóta1 csomag
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojássárgája2 darab
liszt5 evőkanál
tej3 dl

Mázhoz

Ráma3 dekagramm
víz2 evőkanál
porcukor2 evőkanál
főzőcsokoládé5 dekagramm

Tésztához

liszt20 dekagramm
kakaópor1 púpos evőkanál
tojás1 egész
szalakáli1 teáskanál
cukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Vendégváró szelet a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyenlő részre osszuk. A tepsi hátán sütjük ki és villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.

2

A tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és a 2 tojássárgát állandóan kevergetve, gőz felett sűrűre főzzük. Kiülésig keverjük. A Ramát
a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémmel összedolgozzuk.

3

Az egyik sütemény lapot a krém felével megkenjük, majd egy sor babapiskótát teszünk rá, amit rummal meglocsolunk. A krém másik felét is rákenjük és a másik lapot is ráhelyezzük a tetejére.

4

A főzőcsokoládét 2 evőkanál porcukorral és 2 evőkanál vízzel gőz felett felfőzzük, 3 dkg Ramát keverünk hozzá és a tészta tetejére kenjük. 1-2 nappal a fogyasztás előtt kell elkészíteni, hogy legyen idő visszapuhulnia.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem