Verdens Beste (Norvég sütemény)
Hozzávalók
A tésztához
Ráma | 22 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 22 dekagramm | |
tojássárgája | 6 darab | |
tojás | 1 egész | |
ek.tej | 7 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 22 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag |
A habhoz
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm |
A szóráshoz
mandulaforgács | 15 dekagramm |
---|
A krémhez
tej | 8 dl | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
vaníliás pudingpor | 3 púpos kávéskanál | |
cukor | 6 evőkanál | |
habtejszín | 3 dl |
Desszertek: Verdens Beste (Norvég sütemény) a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóinál a Ramát a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 35x35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tésztamasszára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
A krém készítése: a vaníliás pudingporokat és a cukrokat 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, végül kihűtjük. A tejszínt keményre verjük és a kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.
Összeállítás: a kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás, habos rész kerül, erre rá a krém, majd a mandulás habos rész. Porcukorral enyhén megszórjuk. Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény. Jó étvágyat kívánok hozzá. Nagyon finom.