Viktória királynő muffin
Viktória királynő muffin
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Vaníliakrém

    • olvasztott Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű - 1 csomag
    • tej - 2.5 dl
    • cukor - 4 evőkanál
    • Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma - 1 kávéskanál

    A muffinhoz

    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 15 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 2 kávéskanál
    • kezeletlen citrom reszelt héja, vagy egy mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 1 dl

    A díszítéshez

    • málnalekvár - 12 kávéskanál
    • málna - 12 darab
    • porcukor a díszítéshez - kis

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
    2. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral, citromhéjjal és sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett - tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
    3. Vaníliakrém készítése: keverjük csomómentesre a pudingport a cukorral és egy kis langyos tejjel. A maradék tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, és a vanília aromát. Ha kell, habverővel dolgozzuk simára. Töltsük nyomózsákba, majd pár órát tartsuk hűtőszekrényben.
    4. Tálalás: a kész, kihűlt muffinok tetejét vágjuk le, nyomjunk rájuk a vaníliakrémből, kanalazzunk rájuk málnalekvárt, majd helyezzük vissza a tetejüket. Díszítsük vaníliakrémmel és egy szem málnával, szórjuk meg porcukorral.