Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma
- 1 kávéskanál
A muffinhoz
Rama Vajas Íz
- 15 dekagramm
cukor
- 10 dekagramm
Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 csomag
tojás
- 2 darab
liszt
- 15 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor
- 2 kávéskanál
kezeletlen citrom reszelt héja, vagy egy mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
- 1 darab
só
- 1 csipetnyi
tej
- 1 dl
A díszítéshez
málnalekvár
- 12 kávéskanál
málna
- 12 darab
porcukor a díszítéshez
- kis
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral, citromhéjjal és sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett - tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
Vaníliakrém készítése: keverjük csomómentesre a pudingport a cukorral és egy kis langyos tejjel.
A maradék tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, és a vanília aromát. Ha kell, habverővel dolgozzuk simára. Töltsük nyomózsákba, majd pár órát tartsuk hűtőszekrényben.
Tálalás: a kész, kihűlt muffinok tetejét vágjuk le, nyomjunk rájuk a vaníliakrémből, kanalazzunk rájuk málnalekvárt, majd helyezzük vissza a tetejüket. Díszítsük vaníliakrémmel és egy szem málnával, szórjuk meg porcukorral.