Feltöltve:

Viktória szelet

access_alarm 20
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma10 dekagramm
cukor15 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
darált dió15 dekagramm
liszt3 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
tojásfehérje felvert habja6 darab

krem

tej0.5 dl
finomliszt1 evőkanál
cukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Hab

tojásfehérje1 darab
baracklekvár2 evőkanál
cukor10 dekagramm
kandírozott gyümölcs5 dekagramm

Desszertek: Viktória szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és a Ramás krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós, lisztes sütőport. Két nagyobb méretű tepsibe vékony lapokat kenünk és 170 fokon megsütjük. Ha kisültek négy egyenlő részre vágjuk.

2. lépés

A tojások sárgáját 15 deka cukorral, 1 kanál liszttel és fél deci tejjel gőz felett besűrítjük. Amikor már nem túl meleg, 20 deka Ramát hozzákeverünk és a lapokat megtöltjük.

3. lépés

A legfelső lapra 1 db tojásfehérjét gőz felett 2 kanál lekvárral és 15 deka cukorral kemény habbá verünk. A tészta tetejére simítjuk és kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem