Viktória szelet
Hozzávalók
Tészta
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
darált dió | 15 dekagramm | |
liszt | 3 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tojásfehérje felvert habja | 6 darab |
krem
tej | 0.5 dl | |
---|---|---|
finomliszt | 1 evőkanál | |
cukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm |
Hab
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
baracklekvár | 2 evőkanál | |
cukor | 10 dekagramm | |
kandírozott gyümölcs | 5 dekagramm |
Desszertek: Viktória szelet a sok
Elkészítés
1
A Ramát a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és a Ramás krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós, lisztes sütőport. Két nagyobb méretű tepsibe vékony lapokat kenünk és 170 fokon megsütjük. Ha kisültek négy egyenlő részre vágjuk.
2
A tojások sárgáját 15 deka cukorral, 1 kanál liszttel és fél deci tejjel gőz felett besűrítjük. Amikor már nem túl meleg, 20 deka Ramát hozzákeverünk és a lapokat megtöltjük.
3
A legfelső lapra 1 db tojásfehérjét gőz felett 2 kanál lekvárral és 15 deka cukorral kemény habbá verünk. A tészta tetejére simítjuk és kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva szeletelhető.