Világ finoma
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
tojás | 2 darab |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
tej | 4 evőkanál |
olvasztott méz | 4 evőkanál |
A krémhez
tej | 6 dl |
---|---|
tojássárgája | 4 darab |
tojásfehérje keményre vert habja | 4 darab |
liszt | 4 evőkanál |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
zselatin | 2 evőkanál |
Csokimázhoz
ét tortabevonó | 15 dekagramm |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
fehér csokoládé | 8 dekagramm |
A lapok kenéséhez
meggylekvár | 3 evőkanál |
---|---|
baracklekvár (a 2. laphoz) | 2 evőkanál |
Desszertek: Világ finoma a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk, kisodorjuk 25x39 cm-es tepsi nagyságúra és tepsi hátán megsütjük.
A krém készítése: a tejet a liszttel, a tojássárgával és a cukrokkal felfőzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. Hozzákeverjük a kihabosított Ramát is.
A krémből 1 dl-re való mennyiséget kiveszünk és egy kicsit felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a krémmel jó habosra keverjük. Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.
Addig az alsó lapot megkenjük "pirosas", vegyes lekvárral vékonyan, valamint a 3. lapot, a 2. lapot sárgabaracklekvárral. A krémet 3 részre osztjuk, megtöltjük a lapokat és a 4. lappal befedjük.
Két edényben vízgőz felett a csokikat az olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét. A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk és egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben "húzkodjuk".
Egy napig állni hagyjuk és utána szeleteljük.