Virág torta katicabogárral
Hozzávalók
A kakaós piskótához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 5 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
liszt | 5 evőkanál | |
só | 1 kevés | |
sütőpor | 1 kevés |
A világos piskótához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 5 evőkanál | |
liszt | 5 evőkanál | |
só | 1 kevés | |
sütőpor | 1 kevés |
A krémhez
tej | 6 dl | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
porcukor | 25 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
Desszertek: Virág torta katicabogárral a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Először sütünk egy 5 tojásos kakaós piskótát. (Virág közepe)
Elkészítés: A tojások fehérjéből pici sóval kemény habot verünk, majd a habba kanalanként beletesszük a cukrot, és tovább verjük. Ezután hozzákeverjük a tojások sárgáját. Fakanállal keverjük tovább és óvatosan, apránként a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is beleszórjuk, elkeverjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, cérnával 3 felé vágjuk.
Egy gáztepsiben szintén az előző módon sütünk egy piskótát, de ebbe nem keverünk kakaóport. Ebből lesznek a virágszirmok. Ha kihűlt, sablon segítségével vágjuk ki a szirmokat. Nekem 6 lett belőle.
Krém: 6 dl tejjel felfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport és 25 dkg cukrot. (Én így készítem, hogy ne kelljen olyan sokáig keverni az új Rámával.) Amikor sűrűre főztük, lehűtjük, és belekeverjük a 25 dkg Rama Vajas ízt. Ezzel a krémmel töltjük meg a kakaós lapokat, ügyelve arra, hogy a tetejére is jusson, és a szirmokat is hozzá tudjuk majd ragasztani.
A szirmok tetejére fél liter felvert Hulala tejszínt teszünk, egyenletesen elkenve a szirmok tetején.
Díszítésként rózsaszín mézes puszedliből kialakítjuk a katicabogarat oly módon, hogy olvasztott csokival kialakítjuk a pöttyöket, a hátán a vonalat, valamint a fejét, melyet bevonunk csokival. Néhány levéllel is díszítjük.