Virágcsokor-kalács
Hozzávalók
cukor | 3 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 600 gramm | |
Ráma | 50 gramm | |
tej | 200 milliliter | |
tojássárgája | 2 darab | |
tojás a kenéshez | 1 egész | |
só | 1 teáskanál | |
joghurt | 100 gramm | |
élesztő | 20 gramm |
Desszertek: Virágcsokor-kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Kicsit keményebb tésztát dagasztok és pihentetem 15 percig, majd késsel kisebb darabokat vágom és formázom. Rudakat sodrok és a csokor körvonalait elkészítem.
Két hosszú rudat készítek és összesodrom, amit a csokor köré teszek.
Rózsa készítése. Két gombócot csinálok és az egyikbe szilvalekvárt, vagy mákot teszek. A másik gombócból kerek lapot nyújtok és a közepébe teszem a töltött gombócot.
1 lépés
2 lépés
3 lépés
és kész a rózsa
Berakom a rózsákat és a leveleket, majd összekötő masnit sodrok. A leveleket úgy készítem el, hogy hosszúkás tésztát nyújtok és ollóval mindkét szélén bevágom, majd ráfektetem a tészta tetejére. Megkenem tojással és 15 percig kelesztem.
Szép pirosra sütöm. A sütés befejezése előtt, amikor már majdnem kész, lekenem Ramás, cukros, langyos tejjel és még visszateszem a sütőbe a szép szín eléréséig.
Könnyű légies belső.