Virágcsokor-kalács
Virágcsokor-kalács
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 3 evőkanál
  • liszt - 600 gramm
  • Ráma - 50 gramm
  • tej - 200 milliliter
  • tojássárgája - 2 darab
  • tojás a kenéshez - 1 egész
  • só - 1 teáskanál
  • joghurt - 100 gramm
  • élesztő - 20 gramm

Elkészítés:

  1. Kicsit keményebb tésztát dagasztok és pihentetem 15 percig, majd késsel kisebb darabokat vágom és formázom. Rudakat sodrok és a csokor körvonalait elkészítem.
  2. Két hosszú rudat készítek és összesodrom, amit a csokor köré teszek.
  3. Rózsa készítése. Két gombócot csinálok és az egyikbe szilvalekvárt, vagy mákot teszek. A másik gombócból kerek lapot nyújtok és a közepébe teszem a töltött gombócot.
  4. 1 lépés
  5. 2 lépés
  6. 3 lépés
  7. és kész a rózsa
  8. Berakom a rózsákat és a leveleket, majd összekötő masnit sodrok. A leveleket úgy készítem el, hogy hosszúkás tésztát nyújtok és ollóval mindkét szélén bevágom, majd ráfektetem a tészta tetejére. Megkenem tojással és 15 percig kelesztem.
  9. Szép pirosra sütöm. A sütés befejezése előtt, amikor már majdnem kész, lekenem Ramás, cukros, langyos tejjel és még visszateszem a sütőbe a szép szín eléréséig.
  10. Könnyű légies belső.