Feltöltve:

Virágos áfonyatorta

90
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

puha Rama Vajas Íz200 gramm
cukor200 gramm
tojás4 darab
liszt300 gramm
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (kb. 37 g)1 csomag
Dr. Oetker Sütőpor2 teáskanál
1 csipetnyi
tej100 milliliter
áfonya125 gramm

Krém és díszítés

puha Rama Vajas Íz75 gramm
porcukor75 gramm
krémsajt125 gramm
áfonya125 gramm
málna50 gramm

Desszertek: Virágos áfonyatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő esetén 160 °C). Keverjük habosra a 200 g Rama Vajas Ízt a cukorral, majd egyenként óvatosan keverjük bele a tojásokat!

2

Keverjük össze a lisztet, a pudingport, a sütőport és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a tejet. Óvatosan keverjük simára a margarinos résszel! Forgassuk bele a 125 g áfonyát.

3

Kenjük ki margarinnal a tepsit és lisztezzük ki! Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha tiszta marad a tű, a tészta készen van.

4

Ezután hagyjuk az áfonya tortát kb. 15 percig a tepsiben, majd szedjük ki és hagyjuk hűlni.

5

Eközben a krémhez keverjük ki a Rama Vajas Ízt a porcukorral, verjük legalább 5 percig. Óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtot. Kenjük szét a kész krémet a torta tetején. Díszítsük áfonyából és félbe vágott málnákból készített virágokkal, és a virágos áfonyatortánk készen is van.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem