Virágos áfonyatorta
Hozzávalók
Tészta
puha Rama Vajas Íz | 200 gramm | |
---|---|---|
cukor | 200 gramm | |
tojás | 4 darab | |
liszt | 300 gramm | |
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (kb. 37 g) | 1 csomag | |
Dr. Oetker Sütőpor | 2 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 100 milliliter | |
áfonya | 125 gramm |
Krém és díszítés
puha Rama Vajas Íz | 75 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 75 gramm | |
krémsajt | 125 gramm | |
áfonya | 125 gramm | |
málna | 50 gramm |
Desszertek: Virágos áfonyatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő esetén 160 °C). Keverjük habosra a 200 g Rama Vajas Ízt a cukorral, majd egyenként óvatosan keverjük bele a tojásokat!
Keverjük össze a lisztet, a pudingport, a sütőport és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a tejet. Óvatosan keverjük simára a margarinos résszel! Forgassuk bele a 125 g áfonyát.
Kenjük ki margarinnal a tepsit és lisztezzük ki! Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha tiszta marad a tű, a tészta készen van.
Ezután hagyjuk az áfonya tortát kb. 15 percig a tepsiben, majd szedjük ki és hagyjuk hűlni.
Eközben a krémhez keverjük ki a Rama Vajas Ízt a porcukorral, verjük legalább 5 percig. Óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtot. Kenjük szét a kész krémet a torta tetején. Díszítsük áfonyából és félbe vágott málnákból készített virágokkal, és a virágos áfonyatortánk készen is van.