Virágos kosár torta csokoládé krémmel
Hozzávalók
Kakaós piskóta
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
liszt | 7 evőkanál | |
cukor | 8 evőkanál | |
cukrozatlan kakaópor | 1 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Tejszínes csokoládékrém
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 4 evőkanál | |
tördelt fekete csokoládé | 25 dekagramm | |
növényi tejszín | 0.5 liter |
Színes fondant
fondan | 0.5 kilogramm |
---|
Desszertek: Virágos kosár torta csokoládé krémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Piskóta elkészítése: a lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A 23 cm tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. A legvégén fakanállal, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Beleöntjük a tortaformába és 30-40 percig, tűpróbáig sütjük. Kihűtjük és 3 részre vágjuk.
Tejszínes csokoládékrém: a tojásokat kettévesszük. A fehérjét felverjük habbá, majd hozzákeverjük a porcukrot, a tojások sárgáját, végül a vízgőz fölött felolvasztott és lehűtött csokoládét. Kemény habbá verjük a tejszínt és az előző, csokis masszához keverjük, majd jól lehűtjük. Ha megfelelően kihűlt egyenként megtöltjük a lapokat és a torta oldalát is megkenjük.
Barna, piros, sárga és fehér fondant: kb. fél kg fondantot ételfestékkel megszínezünk és különböző virágokat formázunk belőle. Rózsa, kála, szegfű, stb. A barna fondantot kinyújtjuk és derelyevágóval 2 cm csíkokra vágjuk, ebből készül a kosár oldala. Ha az oldalával készen vagyunk, rákerülnek a virágok. Egy vékony virágdrótot bevonunk selyemszalaggal, ez lesz a kosár fogója.