Virágos piskótatekercs
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 6 darab |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
porcukor | 6 evőkanál |
sütőpor | 1 csipetnyi |
Ezenkívül
tojásfehérje | 1 darab |
---|---|
porcukor | 3 dekagramm |
liszt | 4 dekagramm |
lágy Rama | 3 dekagramm |
meggyszörp | 1 teáskanál |
mandulaaroma | 1 teáskanál |
A krémhez
tej | 3 dl |
---|---|
csokoládés pudingpor | 1 csomag |
cukor | 1 kevés |
Ráma | 20 dekagramm |
csokoládé olvasztva (elmaradhat) | 5 dekagramm |
Desszertek: Virágos piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
Az 1 tojásfehérjét a 3 dkg cukorral keményre verjük, majd hozzákeverjük a puha Ramát és a lisztet is. 2/3 részét meggyszörppel megfestjük,1/3 részét pedig mandulaaromával.
Egy habzsákba tesszük és a sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket, vagy más figurákat rajzolunk és a fagyasztóba tesszük, amíg a piskótát összeállítjuk.
Piskóta készítése: az egész tojásokat kb 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A fagyasztóból kivesszük a tepsit, majd a piskótamasszát egyenletesen, óvatosan ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Még forrón a papírt lehúzzuk róla és egy konyharuhával, amit porcukorral megszórtunk, feltekerjük. A ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése: a tejjel összekeverjük a pudingport, a számunkra ízlés szerinti cukorral, majd sűrűre főzzük. Egy kevés csokit is keverhetünk hozzá és kihűtjük.
A Ramát kihabosítjuk és összekeverjük a csokis krémmel. A piskótát kibontjuk, a konyharuhát eltávolítjuk. A krémet a piskótára kenjük és feltekerjük.