Vörösbársony pohárdesszert
Hozzávalók
A tésztához
finomliszt | 145 gramm | |
---|---|---|
só | 0.5 csipetnyi | |
kakaópor 10-12%-os | 10 gramm | |
Rama Vajas Íz | 75 gramm | |
kristálycukor | 150 gramm | |
tojás | 1 darab | |
író | 125 milliliter | |
Dr. Oetker Aroma vanília | 0.5 kiskanál | |
Dr. Oetker Ételszínezék piros | 20 milliliter | |
kukoricakeményítő | 1 evőkanál | |
szódabikarbóna | 0.5 kiskanál | |
fehérborecet | 1 teáskanál |
A krémhez
natúr krémsajt | 110 gramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 55 gramm | |
porcukor | 75 gramm |
A tálaláshoz
poharak vagy széles szájú csatos üvegek |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 30 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 175 ° |
Edény, sütő formája | 22cm-es tortaforma |
Desszertek: Vörösbársony pohárdesszert a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a
tortaformákat kenjük ki margarinnal és szórjuk be liszttel, az aljára tehetünk sütőpapírt. Egy nagyobb tálba szitáljuk át a lisztet, kukoricakeményítőt, sót és a 10-12%-os kakaóport. (Fontos, hogy alacsonyabb kakaótartalmú kakaóport használjunk, hogy az ételfesték hatását ne gyengítsük.)
A puha Rama Vajas Ízt és cukrot elektromos habverővel keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól el.
Az írót (amelyet helyettesíthetünk citromlével elkevert tejjel is) keverjük össze a vanília kivonattal és piros ételfestékkel. (Ha élénkpiros tortát szeretnénk, használjunk egy kicsivel több ételfestéket és kevesebb kakaóport.)
A lisztet és az írós keveréket felváltva keverjük a tojásos-margarinos masszához, úgy hogy a liszt kerüljön bele utoljára.
A szódabikarbónát keverjük el a fehérborecettel, és gyors mozdulatokkal keverjük a masszához.
Osszuk el a masszát egyenletesen a két tortaformában, és előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, vagy ameddig a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tésztából.
Teljesen hűtsük ki.
A krémhez kézi habverővel keverjük simára a szobahőmérsékletű sajtkrémet és a puha Rama Vajas Ízt. Kisebb adagokban keverjük hozzá az átszitált porcukrot is. Ízlés szerint növeljük a cukor mennyiségét.
Az összeállításhoz a kihűlt süteményből morzsoljunk a pohár vagy csatos üveg aljára egy keveset, majd kanalazzunk rá a krémből. A rétegezést folytassuk, amíg az pohár/üveg meg nem telik. Ügyeljünk rá, hogy legfelül krém réteg legyen, amire már csak díszítésként szórjunk keveset a tésztából.