Feltöltve:

Vörösbársony pohárdesszert

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt145 gramm
0.5 csipetnyi
kakaópor 10-12%-os10 gramm
Rama Vajas Íz75 gramm
kristálycukor150 gramm
tojás1 darab
író125 milliliter
Dr. Oetker Aroma vanília0.5 kiskanál
Dr. Oetker Ételszínezék piros20 milliliter
kukoricakeményítő1 evőkanál
szódabikarbóna0.5 kiskanál
fehérborecet1 teáskanál

A krémhez

natúr krémsajt110 gramm
Rama Vajas Íz55 gramm
porcukor75 gramm

A tálaláshoz

poharak vagy széles szájú csatos üvegek 

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 175 °
Edény, sütő formája 22cm-es tortaforma

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a
tortaformákat kenjük ki margarinnal és szórjuk be liszttel, az aljára tehetünk sütőpapírt. Egy nagyobb tálba szitáljuk át a lisztet, kukoricakeményítőt, sót és a 10-12%-os kakaóport. (Fontos, hogy alacsonyabb kakaótartalmú kakaóport használjunk, hogy az ételfesték hatását ne gyengítsük.)

2. lépés

A puha Rama Vajas Ízt és cukrot elektromos habverővel keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól el.

Az írót (amelyet helyettesíthetünk citromlével elkevert tejjel is) keverjük össze a vanília kivonattal és piros ételfestékkel. (Ha élénkpiros tortát szeretnénk, használjunk egy kicsivel több ételfestéket és kevesebb kakaóport.)

3. lépés

A lisztet és az írós keveréket felváltva keverjük a tojásos-margarinos masszához, úgy hogy a liszt kerüljön bele utoljára.

4. lépés

A szódabikarbónát keverjük el a fehérborecettel, és gyors mozdulatokkal keverjük a masszához.

5. lépés

Osszuk el a masszát egyenletesen a két tortaformában, és előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, vagy ameddig a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tésztából.
Teljesen hűtsük ki.

6. lépés

A krémhez kézi habverővel keverjük simára a szobahőmérsékletű sajtkrémet és a puha Rama Vajas Ízt. Kisebb adagokban keverjük hozzá az átszitált porcukrot is. Ízlés szerint növeljük a cukor mennyiségét.

7. lépés

Az összeállításhoz a kihűlt süteményből morzsoljunk a pohár vagy csatos üveg aljára egy keveset, majd kanalazzunk rá a krémből. A rétegezést folytassuk, amíg az pohár/üveg meg nem telik. Ügyeljünk rá, hogy legfelül krém réteg legyen, amire már csak díszítésként szórjunk keveset a tésztából.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 250"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 240"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem