Feltöltve:

Vörösbársony torta

80
Könnyű
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt290 gramm
1 csipetnyi
kakaópor 10-12%-os20 gramm
Rama Vajas Íz150 gramm
kristálycukor300 gramm
tojás2 darab
író250 milliliter
Dr. Oetker Aroma vanília1 kiskanál
Dr. Oetker Ételszínezék piros40 milliliter
kukoricakeményítő2 evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál
fehérborecet2 teáskanál

A krémhez

natúr krémsajt250 gramm
Rama Vajas Íz120 gramm
porcukor60 gramm

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Sütési hőmérséklet 175 °
Edény, sütő formája 2x23cm-es kapcsos tortaforma (magasabb tortához 2x20cm-es forma szükséges)

Desszertek: Vörösbársony torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a
tortaformákat kenjük ki margarinnal és szórjuk be liszttel, az aljára tehetünk sütőpapírt. Egy nagyobb tálba szitáljuk át a lisztet, kukoricakeményítőt, sót és a 10-12%-os kakaóport. (Fontos, hogy alacsonyabb kakaótartalmú kakaóport használjunk, hogy az ételfesték hatását ne gyengítsük.)

2

A puha Rama Vajas Ízt és cukrot elektromos habverővel keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól el.

Az írót (amelyet helyettesíthetünk citromlével elkevert tejjel is) keverjük össze a vanília kivonattal és piros ételfestékkel. (Ha élénkpiros tortát szeretnénk, használjunk egy kicsivel több ételfestéket és kevesebb kakaóport.)



3

A lisztet és az írós keveréket felváltva keverjük a tojásos-margarinos masszához, úgy hogy a liszt kerüljön bele utoljára.

4

A szódabikarbónát keverjük el a fehérborecettel, és gyors mozdulatokkal keverjük a masszához.

5

Osszuk el a masszát egyenletesen a két tortaformában, és előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, vagy ameddig a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tésztából.
Teljesen hűtsük ki. (A tésztát egyben is süthetjük, de a sütési idő így emelkedni fog.)

6

A krémhez kézi habverővel keverjük simára a szobahőmérsékletű sajtkrémet és a puha Rama Vajas Ízt. Kisebb adagokban keverjük hozzá az átszitált porcukrot is. Ízlés szerint növeljük a cukor mennyiségét. (Ha a torta betöltéséhez esetleg folyósnak találjuk, tegyük rövid időre a hűtőbe.)

7

A teljesen kihűlt tortakarikák tetejét egyenesítsük ki egy éles késsel. A levágott tésztadarabokat tegyük félre a díszítéshez.

8

A lapokat töltsük össze a krémmel: az első tortakarikát tegyük egy tortatálra, majd kenjük rá kb. a krém harmadát. Helyezzük rá a második tortalapot. A maradék krémmel kenjük le a tetejét és az oldalát is. Díszítsük a maradék piskótamorzsával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem