Feltöltve:

Zabkorpás-csokoládés keksz

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 dekagramm
tojás1 darab
finomliszt13 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 teáskanál
Főzőtejszín1 dl
kristálycukor23 dekagramm
étcsokoládé6 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
zabkorpa16 dekagramm

Desszertek: Zabkorpás-csokoládés keksz a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a sót összekeverjük, a Ramás masszához adjuk és a tejszínt is beleöntjük.

2

Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak.

3

Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 12 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem