Zabkorpás-csokoládés keksz
Hozzávalók
cukor | 23 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 1 darab | |
liszt | 13 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
zabkorpa | 16 dekagramm | |
durvára vágott étcsokoládé | 6 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
Főzőtejszín | 1.5 dl |
Desszertek: Zabkorpás-csokoládés keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a cukorral habosra keverjük, beleütjük az egész tojást és azzal is eldolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a sütőport, a csokit és a sót összekeverjük, majd a Ramás masszához adjuk a tejszínnel együtt. Alaposan elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk kanál segítségével. Egymástól nagy távolságra, mert szétterülnek sütés közben.