Zabkorpás-csokoládés keksz
Hozzávalók
kristálycukor | 23 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
zabkorpa (4 dl) | 16 dekagramm | |
Főzőtejszín | 1.5 dl | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag | |
finomliszt (2 dl) | 13 dekagramm | |
durvára vágott étcsokoládé | 6 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Zabkorpás-csokoládés keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a sót összekeverjük, a Ramás masszához adjuk és a tejszínt is beleöntjük. Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 12 percig sütjük. <br /><br /><br /><br /><br />