Zabkorpás-csokoládés keksz
Zabkorpás-csokoládés keksz
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • finomliszt - 13 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • kristálycukor - 23 dekagramm
  • étcsokoládé - 6 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • zabkorpa - 16 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a sót összekeverjük, a Ramás masszához adjuk és a tejszínt is beleöntjük.
  2. Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak.
  3. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 12 percig sütjük.