Feltöltve:

Zabos almáslepény

access_alarm 48
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
őrölt gyömbér1 csipetnyi
alma1 kilogramm
mazsola4 evőkanál
dió4 evőkanál
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
zabkorpa25 dekagramm
citrom reszelt héja2 darab
vanilincukor1 csomag
sárgabarack dzsem6 evőkanál
zabpehely25 dekagramm

Desszertek: Zabos almáslepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az almát megmossuk, kétharmadát héjastól lereszeljük, a többit kockákra vágjuk. A Ramát a zabpehellyel és a zabkorpával összekeverjük. A reszelt almát (ezt nem kell kinyomkodni, sőt az a jó, ha minél levesesebb) hozzáadjuk, majd az egyik citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egyenletesen egy Ramával enyhén kikent nagy tepsibe nyomkodjuk.

2. lépés

A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabpelyhes tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük.

3. lépés

Ekkor a dzsemmel megkenjük, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6 x 4 cm-es szeletekre vágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 65"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem