Zabpelyhes gyümölcstorta joghurttal
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 13 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
liszt | 22 dekagramm | |
joghurt | 30 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csomag | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
ananász befőtt | 5 dekagramm | |
tehéntúró | 13 dekagramm | |
sárgabarack | 5 dekagramm | |
őrölt zselatin | 1 dekagramm |
Desszertek: Zabpelyhes gyümölcstorta joghurttal a sok gyümölcstorta , Torta recept közül.
Elkészítés
Tejbe áztatjuk a zabpelyhet. A Ramát feldaraboljuk, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, az - igény szerint előzőleg tejbe áztatott - zabpelyhet és a sót. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk és 30 percre hideg helyre tesszük.
A tortaformát kikenjük Ramával, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük a kinyújtott tésztával. A tésztát megszurkáljuk villával és 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A zselatint feloldjuk kb. 0,3 dl vízben, majd gőz fölött felolvasztjuk. A töltelékhez a gyümölcsöket kockára vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot és a felolvasztott zselatint.
Alaposan összekeverjük és a tortaformában lévő kihűlt tésztára öntjük. Amikor teljesen kihűlt és megszilárdult, felszeleteljük és ízlés szerint díszítjük.