Zabpelyhes gyümölcstorta joghurttal
Zabpelyhes gyümölcstorta joghurttal
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 13 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 22 dekagramm
  • joghurt - 30 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag
  • kristálycukor - 5 dekagramm
  • ananász befőtt - 5 dekagramm
  • tehéntúró - 13 dekagramm
  • sárgabarack - 5 dekagramm
  • őrölt zselatin - 1 dekagramm

Elkészítés:

  1. Tejbe áztatjuk a zabpelyhet. A Ramát feldaraboljuk, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, az - igény szerint előzőleg tejbe áztatott - zabpelyhet és a sót. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk és 30 percre hideg helyre tesszük.
  2. A tortaformát kikenjük Ramával, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük a kinyújtott tésztával. A tésztát megszurkáljuk villával és 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. A zselatint feloldjuk kb. 0,3 dl vízben, majd gőz fölött felolvasztjuk. A töltelékhez a gyümölcsöket kockára vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot és a felolvasztott zselatint.
  4. Alaposan összekeverjük és a tortaformában lévő kihűlt tésztára öntjük. Amikor teljesen kihűlt és megszilárdult, felszeleteljük és ízlés szerint díszítjük.