Zabpelyhes keksz
Hozzávalók
kb. 40db kekszhez
liszt | 100 gramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 kávéskanál | |
só | 0.5 kávéskanál | |
Rama Vajas Íz | 130 gramm | |
porcukor | 110 gramm | |
barnacukor (lehet fehér is) | 80 gramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 2 csomag | |
tojás | 2 darab | |
zabpehely | 200 gramm | |
durvára vágott dióbél | 30 gramm | |
szegfűszeg és fahéj ízlés szerint | 0.5 kávéskanál |
Sütéshez
Sütési idő | 10 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
Desszertek: Zabpelyhes keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A sütőlemezre pedig tegyünk sütőpapírt.
A lisztet, sütőport és sót keverjük össze. (ha egyéb ízesítő anyagokat használunk, pl. fahéjat, azt most keverjük bele a lisztbe)
Konyhai robotgéppel keverjük habosra a puha margarint a porcukorral, barnacukorral és vaníliás cukorral. Egyenként keverjük el benne a tojásokat is.
A margarinos-tojásos masszába keverjük bele a sütőporos lisztet, majd végül a zabpelyhet és durvára tört diót is öntsük hozzá.
Kanalazzunk kisebb halmokat a sütőpapíros lemezre, kissé távolabb egymástól (sütés közben terülni fognak) és süssük kb. 10 percen keresztül, míg szép aranybarna nem lesz. Sütés után hagyjuk pár percig a tepsin hűlni, mielőtt rácsra tennénk.