Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    kb. 40db kekszhez

    • liszt - 100 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 kávéskanál
    • só - 0.5 kávéskanál
    • Rama Vajas Íz - 130 gramm
    • porcukor - 110 gramm
    • barnacukor (lehet fehér is) - 80 gramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 2 csomag
    • tojás - 2 darab
    • zabpehely - 200 gramm
    • durvára vágott dióbél - 30 gramm
    • szegfűszeg és fahéj ízlés szerint - 0.5 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A sütőlemezre pedig tegyünk sütőpapírt.
    2. A lisztet, sütőport és sót keverjük össze. (ha egyéb ízesítő anyagokat használunk, pl. fahéjat, azt most keverjük bele a lisztbe)
    3. Konyhai robotgéppel keverjük habosra a puha margarint a porcukorral, barnacukorral és vaníliás cukorral. Egyenként keverjük el benne a tojásokat is.
    4. A margarinos-tojásos masszába keverjük bele a sütőporos lisztet, majd végül a zabpelyhet és durvára tört diót is öntsük hozzá.
    5. Kanalazzunk kisebb halmokat a sütőpapíros lemezre, kissé távolabb egymástól (sütés közben terülni fognak) és süssük kb. 10 percen keresztül, míg szép aranybarna nem lesz. Sütés után hagyjuk pár percig a tepsin hűlni, mielőtt rácsra tennénk.

    Sütéshez